Somehow en Info organiseren Behavior Design 6 in samenwerking met het AMC

Op donderdag 11 september organiseren we een Behavior Design meetup bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Deze meetup zal in het teken staan van gedrag en gezondheid.

Locatie: AMC, polikliniek Psychiatrie, PA3.102 (3e verdieping tegenover lift)
Tijd: Ruimte open vanaf 14:30, programma 15:30 – 17:30 gevolgd door een borrel.

De middag is gratis, maar een RSVP via Meetup verplicht ivm. grote hoeveelheid aanmeldingen

Voor deze editie hebben we 4 interessante sprekers.

Dr. Marlies Schijven, chirurg en voorzitter van Society for Wearable Technology in Healthcare
Marlies onderzoekt op het AMC de gebieden mHealth, simulatie en serious gaming. Ze was de eerste chirurg die het met Google Glass mogelijk maakte live een operatie te volgen. In haar presentatie zal in gaan op de mogelijkheden van nieuwe wearable technologie in de behandeling van patiënten.

http://www.googleglasssurgeon.com

Dr. Pelle de Koning, psychiater en onderzoeker met focus op angststoornissen
Pelle onderzoekt hoe Virtual Reality en Quantified Self kunnen helpen bij de diagnoses. In de presentatie zal Pelle vertellen wat de mogelijkheden zijn van VR, QS en mHealth voor de behandeling van verschillende psychiatrische stoornissen.

http://www.amcpsychiatrie.nl

Oscar van Dijk, entrepreneur, co-founder Medicine Men
Oscar ontwikkelt met Medicine Men mobiele oplossing om patiënten te ondersteunen bij het tijdig innemen van hun medicijnen. Ze gebruiken daarvoor een combinatie van de Pebble smartwatch, smartphone en een cloud server waarop patiënt, familie en arts kunnen meekijken hoe het gaat.

http://www.medicinemen.nl

Marlies van Dullemen is teamleader Healthcare Innovations bij NPK design, één van de bekendste ontwerpbureaus van Nederland
Marlies zal vertellen over de rol van het ontwerpen voor gedrag bij medische apparatuur en dat illustreren aan de hand van de projecten die NPK heeft uitgevoerd.

http://www.npk.nl

Foto: “Academisch Medisch Centrum Amsterdam 001” door Vincent SteenbergEigen werk. Licentie CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.