Schiphol Valet Parking reduceert schades met 50% dankzij smartphone

40 duizend auto’s innemen, parkeren, eventueel wassen, en weer op tijd afleveren. Dat doet D&B Mobility met Schiphol Valet Parking jaarlijks voor regelmatige reizigers via Schiphol.

Schiphol Valet Parking product

Schiphol Valet Parking product

Parkeren op Schiphol
Er komt veel kijken bij het innemen en afleveren van de auto’s, wat bovendien vaak dure modellen zijn. Hoe laat komt de klant precies aan? Hoe garandeer je dat er niet onnodig veel met de auto gereden wordt? En was die kras er al, of is die nieuw? Om al die taken zo goed en snel mogelijk uit te voeren, vroeg Schiphol Valet Parking aan Somehow hoe technologie hierbij kan helpen.

Vertrouwen van klanten
Somehow reed mee met de chauffeurs van Schiphol Valet Parking om te achterhalen wat de uitdagingen en risico’s zijn. De meeste tijdswinst bleek te boeken bij het vooraf registreren van schade. Het vertrouwen van de klant was het best te vergroten door inzichtelijk maken hoeveel er tijdens de parkeerperiode met de auto gereden is.

Schade registreren
Vervolgens bedacht en ontwikkelde Somehow een mobiele applicatie die deze verbeteringen mogelijk maakt. Schade registreren is nu een fluitje van een cent, en het aantal gereden kilometers wordt automatisch bijgehouden. Ook weet het systeem via realtime vluchtdata precies wanneer de auto weer klaar moet staan voor uitgave, waarna de klant precies kan zien wat er in de tussentijd met zijn auto is gebeurd.

Vertrouwen
De belangrijkste winst van het nieuwe registratiesysteem is dat klanten er 100% van op aan kunnen dat er in de tussentijd geen gekke dingen met hun auto gebeurd zijn. Hierdoor neemt het vertrouwen van de klanten in de dienst sterk toe. Bovendien neemt door de automatische registratie de kans op schade sterk af, waardoor de winstgevendheid voor Schiphol Valet Parking flink toeneemt.

Resultaat
Begin 2013 is het systeem in gebruik genomen door Schiphol Valet Parking, dat hiermee verwacht een nog betere dienst te leveren. Meer vertrouwen van klanten, makkelijkere registratie voor chauffeurs en minder schade.

           

Marco van Heerde can tell you a lot more about this project

Call or e-mail Marco to get more information about this project. Phone number +31 (0) 61420285 or send an e-mail.