Hago Zorg brengt met smartphones zorghygiëne in kaart

In de zorg en ziekenhuizen is schoonmaken letterlijk van levensbelang. Scherpe regels voor de hygiëne moeten ervoor zorgen dat de risico’s voor patiënten en personeel tot een minimum beperkt blijven. Maar hoe garandeer je als schoonmaakbedrijf dat je deze regels perfect volgt en je werkzaamheden volledig transparant kan laten controleren?

Voor Hago Zorg, met een omzet van 70 miljoen euro per jaar marktleider in de sector en al ruim 45 jaar actief, vormden deze vragen de aanleiding om samen met Somehow te onderzoeken of technologie en innovatie van gezondheidszorg de antwoorden kan geven.

Hago Zorg app bedden NFC

Hago Zorg app bedden NFC

Op zoek naar kansen
Als eerste liep Somehow mee met schoonmakers in de zorg om het werkproces te onderzoeken. Ook interviewde het bedrijf schoonmakers, managers en klanten van zieken- en verzorgingstehuizen. Al snel bleek dat er grote stappen te zetten zijn. Ziekenhuizen weten bijvoorbeeld vaak niet of nauwelijks wanneer een bed voor het laatst is schoongemaakt, wat de nodige hygiënische risico’s met zich meeneemt.

Mobiele dienst
Op basis van deze en andere inzichten ontwikkelde Somehow een strategie waarin een mobiele dienst schoonmakers helpt bij hun werkzaamheden. Bovendien zorgt de app voor meer interactie van de schoonmakers met elkaar en Hago Zorg. De dienst biedt namelijk een chatprogramma en de mogelijkheid om snel informatie onder iedereen te verspreiden.

In kaart brengen
Door de mobiele dienst is het onder meer voor het eerst mogelijk om exact in kaart te brengen hoe vaak een ziekenhuisbed onder handen is genomen en waar het bed allemaal heeft gestaan. Bovendien zorgen de interactieve opties ervoor dat de werknemers zich meer verbonden voelen met Hago Zorg en hun collega’s. Daarnaast maakt de applicatie het mogelijk om op elk moment inzicht te krijgen in de voortgang van het schoonmaken en de klussen met de hoogste prioriteit.

Resultaat
De mobiele strategie van Somehow voor Hago Zorg is in 2013 uitgerold. Gaandeweg het jaar is de app geïntroduceerd in  zieken- en verpleeghuizen waar Hago Zorg actief is.

Hago Zorg app

Hago Zorg app

           

Wilbert Baan can tell you a lot more about this project

Call or e-mail Wilbert to get more information about this project. Phone number +31 (0) 646238953 or send an e-mail.