Hoe ziet de organisatie van de toekomst eruit?

Hoe het bedrijf Medium zonder managers werkt
Medium is de startup van oud Twitter-oprichter Ev Williams. Medium is een platform waar iedereen artikelen kan schrijven en lezers zorgen er voor dat het beste automatisch naar boven komt. Zie het als een soort krant, maar dan zonder journalisten en opinieschrijvers op de pay-roll.

Weg met de managers
Medium is een bijzonder bedrijf, niet alleen vanwege het product dat ze ontwikkelen, maar ook hoe de organisatie in elkaar zit. Medium werkt als een holocracy. Zo min mogelijk lagen en veel verantwoordelijkheid bij mensen.

Organisatiemodel van de toekomst
De holocracy past heel goed bij de tech bedrijven van nu en zou best eens het bedrijfsmodel van de toekomst kunnen zijn. Traditioneel bestonden bedrijven uit lagen om communicatie te organiseren. Iedereen weet zijn rol en niets wordt gedaan zonder dat er toestemming is, zo voorkom je fouten en houdt je het schip op koers. De risico’s die er aan kleven is dat het schip slecht bij te sturen is en dat het met al die lagen onnodig duur is.

In de platform-economie hebben we vooral te maken met diensten (platformen) die bedrijfsstructuren vervangen. Ze brengen vraag en aanbod bij elkaar zonder dat het bedrijf nodig is.

Wendbaar zijn
Wat al deze organisaties gemeen hebben is dat ze een grote organisatie van mensen vervangen door technologie, maar technologie is kwetsbaar. Het is te kopiëren en snel achterhaald. Wendbaar zijn is de sleutel. En een grote organisatie wendbaar maken is niet zo eenvoudig.

Alle bedrijven zijn softwarebedrijven
Verantwoordelijkheid bij medewerkers in een softwaregedreven organisatie. En aangezien vrijwel alle bedrijven in grote of hele grote mate afhankelijk worden van software is het niet zo’n gek idee om na te denken hoe je bedrijf er als platte organisatie uit zou zien. Wat moet je doen om je mensen de vrijheid en beslissingsmogelijkheden te geven om hun werk goed te doen en je bedrijf wendbaar te maken?

Voor mij persoonlijk is dit het mooiste van de platformrevolutie, want zo zie ik het. Platformen veranderen bedrijven tot in de kern, en we hebben pas het begin gezien.

Is een holocracy de oplossing? Geen idee, we gaan het zien. De beslispyramide is het in ieder geval ook niet.

Maandelijks wordt een e-mail gestuurd naar met opvallende artikelen uit die maand. Abonneer je op de e-mail.