Strategische samenwerking Somehow en Freshheads rondom mobiele innovatie op de werkvloer

Somehow zet samen met Freshheads in op verlaging van bedrijfskosten door gezamenlijk mobiele innovatie op de werkvloer op te pakken. Voor Vebego bedachten en ontwikkelden Somehow samen met  internetbureau Freshheads de mobiele applicatie @lly. Deze digitale schoonmaak-assistent is de basis van de nieuwe schoonmaakdienst Hago Next.

Tevreden werknemers
Voor Vebego heeft deze applicatie direct geleid tot meer tevreden medewerkers, efficiëntere werkprocessen, nieuwe klanten en betere resultaten. “Door mee te lopen met schoonmaakmedewerkers kwam duidelijk naar voren waar veel frustratie over bestond, bijvoorbeeld over producten die niet op voorraad waren”, licht Marco van Heerde van Somehow, toe. “Met de introductie van een simpele ‘mobiele winkel’ kunnen schoonmakers nu zelf producten bestellen en zijn ze zelf beheerder van hun voorraden. Dit draagt direct bij aan een efficiënter proces en zorgt voor meer verantwoordelijkheid en plezier in het werk.”

“@lly is slechts een voorbeeld van hoe organisaties mobiele technologie in kunnen zetten voor het vergroten van productiviteit, zelfstandigheid en betrokkenheid van medewerkers”, aldus Michiel van Hulst, operationeel directeur van Freshheads. “Ons doel is om het concept ‘Mobiele innovatie op de werkvloer’ verder door te ontwikkelen voor andere organisaties op basis van onze ervaringen uit de praktijk.”

Inzicht
Plezier in het werk en zelfstandigheid resulteren in efficiëntere werkprocessen en winst op lange termijn. Door medewerkers de juiste tools te bieden krijgen organisaties meer inzicht in bedrijfsprocessen, groeit het verantwoordelijkheidsgevoel en daarmee ook de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers. Met behulp van mobiele technologie brengen Freshheads en Somehow transparantie terug in bedrijfsprocessen. Het directe resultaat hiervan is controle, vrijheid en flexibiliteit voor zowel medewerkers, het management als de klant.

“Niet zozeer de systemen en processen, maar juist onze ‘menselijke aanpak’ maakt deze nieuwe manier van werken uniek”, aldus van Hulst. Van Heerde vervolgt; “Daarom vullen Somehow en Freshheads elkaar zo goed aan, vanuit onze expertise zoeken we naar innovaties op het snijvlak van business, menselijke waarden en technologie Samen zetten we de mensen waar het écht om gaat centraal.