Somehow lanceert Concert at SEA Hyves campagne

Briefing
Concert at SEA is een festival dat iedere zomer plaatsvindt op de Brouwersdam in Zeeland. Het wordt georganiseerd door de Zeeuwse band BLØF en Agents After All en trekt ieder jaar zo’n 80.000 bezoekers.

Dit jaar is de vijfde editie van het Concert at SEA festival op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni. Er zijn optredens van o.a. BLØF, KANE, Alain Clark, K’s Choice, Rowwen Hèze, Milow, Caro Emerald en Waylon.

Commercial Concert at SEA 2010

De bezoekers van Concert at SEA en fans van BLØF zijn enthousiaste Hyves gebruikers. Vandaar de vraag: realiseer een campagne binnen Hyves waarbij we aandacht vragen voor Concert at SEA en bezoekers in een vroeg stadium betrekken bij het festival via de Concert at SEA Hyve.

Inzicht
Concert at SEA is een typisch vriendenfestival. Ruim 60% van de bezoekers bezoekt het festival met een groep vrienden. Met vrienden op stap is vaak afhankelijk van één initiatiefnemer. Een organisator, die alle vrienden mailt, de meest geschikte datum vaststelt en voor iedereen kaarten besteld.

Idee
Het bezoek aan een festival met vrienden is dus vaak afhankelijk van de initiatiefnemer. Daarom helpen wij de initiatiefnemer een handje. De Concert at SEA planner in Hyves helpt de ‘organisator’ met het uitnodigen van vrienden en bestellen van de kaarten. Én het eerste rondje is gratis.

De Concert at SEA-planner

Met de Concert at SEA planner kun je eenvoudig je vrienden uitnodigen via e-mail en je Hyves adressenboek. Zij krijgen een gepersonaliseerd mailtje en kunnen direct laten weten of ze mee willen gaan. De ‘organisator’ ziet op zijn persoonlijke hyvepagina in een overzicht wie er wel en niet mee gaan naar het festival en kan vervolgens de kaarten bestellen.

Win een privé concert van BLØF
De widget is te plaatsten via de Concert at SEA Hyve. Deze Hyve maken we groter maken met een aanvullende actie.

Word nu lid van de Concert at SEA Hyve en maak automatisch kans op een privé concert van BLØF op een zeiljacht aan de Zeeuwse kust. Beide acties zijn onderdeel van een campagne die ondersteund wordt met banners, nieuwsbrieven, direct mail en een branded Hyve.

BLØF aktie op Hyves

BLØF aktie op Hyves

Fragment radio 3

BLØF zit tijdens het 3FM radioprogramma Arbeidsvitaminen bij Gerard Ekdom om de line-up van Concert at SEA bekend te maken. In dit fragment halen ze de gadget aan die onderdeel is van deze campagne.

fragment: 3FM, 19 maart 11:15

Aftelwidget
Update: later is er aan de campagne nog een specifieke aftelwidget toegevoegd. Hiermee kunnen mensen op hun website of Hyves zien hoeveel dagen het nog duurt tot Concert at SEA.

Partners
Agents After All is opdrachtgever en organisator van het Concert at SEA festival.
Freshheads verzorgde de techniek van de gadget.
Grolsch is sponsor van de actie.
SOMEHOW is verantwoordelijk voor concept & design.

           

Wilbert Baan can tell you a lot more about this project

Call or e-mail Wilbert to get more information about this project. Phone number +31 (0) 646238953 or send an e-mail.