Good design means business, the Amazon Cash Float model

Deze lente zag ik de UX Strategy Means Business presentatie van usability expert Jared Spool. Eén van zijn voorbeelden over hoe design business kan opleveren, vond ik zo uitgekookt en slim, dat ik dit alsnog wil delen.

Amazon Cash Float model
Amazon verkoopt een volledige voorraad van een product in 20 dagen. Best Buy doet hier 74 dagen over. Leveranciers moeten binnen 45 dagen betaald worden.

Dit betekend dat Best Buy 32 dagen rente betaald voordat hij zijn leverancier kan betalen – of in ieder geval het geld niet op een andere manier kan inzetten -. En Amazon 22 dagen rente – of een andere vorm van rendement – krijgt voordat Amazon zijn toeleveranciers moet betalen.

Aangezien het om grote aantallen en kleine marges gaat. Kan zoiets ‘kleins’ een groot concurrentie voordeel opleveren. Hierdoor kan Amazon producten tegen kostprijs verkopen. Waar andere – langzamere retailers – dat niet kunnen.

Er zijn ongetwijfeld meer redenen waarom Amazon zijn voorraad zo snel kan verkopen. Maar 1 van de belangrijkste redenen is het gemak waarmee je een product besteld bij Amazon. Wat het gevolg is van compromisloze toewijding aan een gebruiksvriendelijke koopervaring. Good design is business!